Den Dolder / Deltahuis

Locatie: Den Dolder
Naam gebouw:
Deltahuis
Adres: Dolderseweg 164
Oorspronkelijke functie: internaat voor leerlingverpleegsters en -verplegers
Huidige functie: centrale receptie, Raad van Bestuur, staf en polikliniek
Architect: Architectenbureau Wouda
Datering: 1965

Na een tamelijk lange periode van stilte werd er pas in de jaren zestig weer gebouwd op de Willem Arntsz Hoeve. Als eerste werd in 1967 het Deltahuis gebouwd, naar ontwerp van architectenbureau Wouda. Het was aanvankelijk bestemd als internaat voor leerlingverpleegsters en -verplegers. Momenteel is hier onder andere de Raad van Bestuur gehuisvest. Het Deltahuis is opgezet als een eenvoudige constructie van geprefabriceerde betonnen platen volgens de principes van de geïndustrialiseerde bouw, waarbij een steeds herhaalde traveemaat de indelingsmogelijkheden bepaalt, en het uiterlijk door de panelen wordt bepaald. Daardoor oogt het Deltahuis als een permanent en, door het gekozen materiaal, onverwoestbaar noodgebouw.